Blog

Vanwebnaarapp

Vanwebnaarapp

Het is zover: onze nieuwe website is online! We zijn achter de schermen al geruime tijd bezig om onze nieuwe huisstijl (inclusief nieuw logo!) te implementeren en nu kunnen we u dan eindelijk het resultaat daarvan presenteren.

Op de site ziet u ons nieuwe logo en het totaal andere uiterlijk. Onze aandacht is vooral uitgegaan naar de bereikbaarheid en de persoonlijke tint van de nieuwe website.

Xcode

Xcode

Apple zat de laatste maanden niet stil. Zo heeft het gewoon maar even een nieuwe programmeertaal ontwikkeld voor iOS! Objective-C, een taal die al 20 jaar gebruikt wordt krijgt zijn opvolger voor iOS: Swift.

Maar dat betekent niet het einde van C. Objective-C, C en Swift kunnen zonder problemen naast elkaar werken in dezelfde app. De nieuwe programmeertaal is makkelijk begrijpbaar en veilig, maar door de moderniteit ervan is ook de snelheid serieus opgekrikt!

Dit is makkelijk te geloven als je weet hoe lang de meeste programmeertalen al bestaan.

...op Twitter

...op Twitter

Wilt u ook op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, onze werkzaamheden of voordeelacties, Dan hebben wij goed nieuws,want Vanwebnaarapp is vanaf nu ook te volgen op Twitter.

Volg ons via www.twitter.com/vanwebnaarapp

Voor wie Twitter nog niet kent: Twitter is een gratis service waarmee je korte berichtjes de wereld in kunt sturen of berichtjes van anderen kunt volgen.

Een Twitteraar bepaalt zelf wie hij volgt. Zo kun je een berichtje vanwebnaarapp binnen krijgen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Een Twitter-account is zo gemaakt!

Wordpress

WordPress

Blogplatform WordPress wordt gebruikt voor 18,9 procent van alle websites. WordPress-apps zijn het afgelopen jaar meer dan 46 miljoen keer gedownload.

Dat zei Automattic-oprichter Matt Mullenweg zaterdag tijdens de WordCamp-conferentie in San Francisco. Automattic is het bedrijf achter het blogplatform dat het opzetten van een blog of website vereenvoudigt.

Volgens Mullenweg zit WordPress achter 18,9 procent van alle websites wereldwijd, 2,2 procentpunt meer dan in 2012. WordPress-software en -mobiele apps zijn het afgelopen jaar meer dan 46 miljoen keer gedownload.

CMS

Volgens Mullenweg heeft WordPress zich ontwikkeld van een blogplatform tot een content-managementsysteem (CMS), een systeem voor het toevoegen en bewerken van website-inhoud. 69 procent van de WordPress-gebruikers zou het platform inmiddels inzetten als CMS.

Nieuw is de inzet van WordPress als app-bouwplatform. 6 procent van de WordPress-gebruikers heeft aangegeven het platform afgelopen jaar te hebben gebruikt om apps te ontwikkelen. Mullenweg verwacht dat WordPress in de toekomst steeds vaker op die manier zal worden ingezet door zijn gebruikers.

... op Facebook

... op Facebook

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen rondom ons bedrijf.

Volg ons via www.facebook.com/vanwebnaarapp

Met Facebook kunnen mensen elkaar real-time vinden en zo ideeën, weetjes en foto´s met elkaar uitwisselen.

Ze kunnen zich groeperen met andere mensen die dezelfde interesses hebben. Ze kunnen elkaar boodschapjes sturen. Je kan er spellen mee spelen. En nog veel meer. Voor wie Facebook is?

Onze eigen app

Onze eigen app

Met veel trots zullen wij binnenkort onze eigen App lanceren onder de naam “Vanwebnaarapp”. De App zal in Januari te vinden zijn in de App store van Apple en ook in de Google play omgeving voor Android toestellen.

Met onze Vanwebnaarapp heeft u vanaf januari altijd de nieuwste, hoogste en meeste informatie direct bij de hand.

Html5

Html5

Het Worldwide Web Consortium heeft na circa vijf jaar van html5 een officiële webstandaard gemaakt. De definitieve html5-specificatie is al twee jaar beschikbaar en veel sites gebruiken de nieuwe versie van html, maar html5 had nog niet de officiële 'recommendation'-status.

Die status heeft html5 nu wel gekregen. Samen met css 3.0 en javascript moet html5 complexe webapplicaties mogelijk maken. Html5 biedt onder meer een video-tag, waarmee websites eenvoudig video's kunnen insluiten zonder dat de gebruiker plug-ins hoeft te installeren. Ook nieuw is het canvas-element, waarop bitmaps kunnen worden getekend en dat onder meer games in de webbrowser mogelijk maakt.

De W3C stelde de definitieve specificaties in december 2012 vast. Sindsdien zijn geen veranderingen in de opmaaktaal meer doorgevoerd. Wel moest het W3C nog wat knopen doorhakken, zoals de codec die voor de video-tag zou worden gebruikt. In de praktijk biedt html5 nu ondersteuning voor meerdere codecs; websites kunnen meerdere versies van een video serveren voor verschillende soorten apparaten.

De toevoeging van digital rights management aan html, iets waarvoor onder meer Netflix flink lobbyt, moet nog gebeuren. De toevoeging rekent onder meer op weerstand van Mozilla, hoewel die browsermaker heeft aangegeven de techniek met tegenzin toch te zullen implementeren. Hoewel html5-drm al in gebruik is, komt het waarschijnlijk pas in de standaard met html 5.1.

Android studio

Android studio

Google heeft op zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie een aantal nieuwe tools voor developers aangekondigd, waaronder Android Studio. Deze developeromgeving voor Android-applicaties biedt onder andere live previews, ook op meerdere schermformaten.

Android Studio is een ide gebaseerd op IntelliJ Idea. Tijdens de keynote was te zien hoe de applicatiecode live op een geëmuleerd Android-toestel getoond kan worden.

Ook zijn previews mogelijk op meerdere beeldschermformaten, zodat een developer beter kan inschatten hoe zijn apps op diverse Android-apparaten zal ogen.

Fragmentatie van Android is een grote ergernis onder developers, dankzij het grote aantal verschillende Android-smartphones met elk weer andere features, waaronder schermformaten. Google toonde ook kort een nieuwe development console voor de Play-webwinkel.

De internetgigant stelt dat het bedrijf developers die hun apps in de Play-webwinkel willen plaatsen voortaan ook mogelijkheden biedt dit eerst op een beperkte bètaschaal te doen. Ook is er een vertaaldienst bijgekomen, waarbij applicaties tegen betaling vertaald kunnen worden.

Google gaat die vertaling niet zelf op zich nemen, daarvoor kunnen externe bedrijven zich aanmelden; Google treedt op als tussenpersoon. De vertalingen worden getoond in de developer console.

Verder belooft Google referral tracking, een mechanisme waarmee ontwikkelaars inzicht kunnen krijgen in advertenties. Tot slot geeft de console tips om meer omzet te genereren.

Portfolio

Portfolio

Wij hebben onze portfolio toegevoegd aan onze website.
bekijk nu onze portfolio

Lees meer...

Het verschil tussen Native of HTML5 of Hybride

Het verschil tussen Native of HTML5 of Hybride

Denkt u erover om een app te laten ontwikkelen, maar weet u nog niet wat voor type app? In dit artikel bespreken we drie verschillende manieren waarop u een app kunt laten ontwikkelen; native, HTML5 of hybride. De drie ontwikkelmethodes behouden verschillende voor- en nadelen.

Native applicaties

Native apps zijn apps die speciaal voor één platform worden ontwikkeld. De verschillende platformen hebben hun eigen programmeertaal, zo worden iOS apps geschreven in Objective-C en Android apps in Java. Een native app wordt compleet geoptimaliseerd voor het betreffende platform. Dit zorgt ervoor dat de app gebruik kan maken van alle geboden functionaliteiten die een mobile device te bieden heeft.

Voordelen van native applicaties:
•Optimale prestaties
•Veeleisende applicaties zoals games of fotoapplicaties lopen snel en soepel
•Optimaal benutten van geïntegreerde functies: ingebouwde data encryptie, push notificaties, augmented reality, contacten en andere belangrijke functies
•Een vertrouwde en een gebruiksvriendelijke interface

Een nadeel van een native applicatie is dat de app enkel en alleen op het gekozen platform draait. Wilt u de app op een ander platform uitbrengen dan dient de app opnieuw ontwikkeld te worden.

HTML5 applicaties

Een HTML5 app is te openen via de internet browser van je smartphone, tablet, laptop of PC. Doordat de app via een internetbrowser te bereiken is, is er geen aanmelding in een app store nodig. Ook het updaten van een HTML5 app gaat snel en eenvoudig. Verder omdat HTML5 steeds verder wordt ontwikkeld, biedt dit platform meer functionaliteiten dan een aantal jaar geleden.

Helaas zijn de functionaliteiten die HTML5 biedt nog wel gelimiteerd. Verder is een HTML5 app minder stabiel en gebruiksvriendelijk. Een andere belangrijke tekortkoming voor gebruikers is dat er altijd een internetverbinding nodig is voor het gebruiken van de app. Ook is de snelheid van de app afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding.

Hybride applicaties

Een hybride app is een HTML5 app met een native ‘omhulsel’. Een voordeel van een hybride app is dat belangrijke “native” functies zoals contacten, locatie en de camera met de applicatie geïntegreerd kunnen worden. Daarnaast is er in tegenstelling tot een HTML5 app niet altijd een internetverbinding nodig om de app te bedienen.

Een ander belangrijk voordeel van een hybride applicatie is dat de app op meerdere platformen kan draaien. De app moet vervolgens wel voor de verschillende platformen worden geoptimaliseerd en gedebugged. Dit brengt risico’s met zich mee wat betreft kosten en tijd. Doordat de app voor een groot deel afhankelijk is van internet kunnen de prestaties tegenvallen. Dit heeft serieuze gevolgen voor de gebruiksvriendelijkheid van de app. Verder bestaat er het risico dat een hybride app niet wordt geaccepteerd door de app store. Er bestaan weinig tot geen hybride apps welke populair zijn onder een grote groep gebruikers.

Een native app, hybride app of HTML5 app laten ontwikkelen?

Elke situatie is uniek en vraagt om een unieke oplossing. Heeft u vragen of wilt u een offerte laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de ontwikkeling van een mobiele applicatie.